Jailhouse festival u Lepoglavi

Za dobru glazbu pobrinut će se grupa Aerodrom, a za smijeh do suza poznati komičar Vlatko Štampar

Objavljeno: 27.07.2016. Jelena Jazbec

U subotu, 5. kolovoza, u Lepoglavi započinje sedmo izdanje Jailhouse festivala, čiji je glavni organizator Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave.
– Zbog kroničnog nedostatka kulturnih ljetnih zbivanja, Lepoglava je ljeti pospana i dosadna. Ovim programom želi se pokazati da to ne mora uvijek biti baš tako, te kako je dovoljno samo malo dobre volje i upornosti da se ova činjenica izmjeni – poručuju iz Udruge mladih, a mi vam donosimo pregled bogatog sportskog, zabavnog i edukativnog programa koji su za vas pripremili članovi udruge.

Kviz i kazališna predstava

Festival 5. kolovoza otvara riječki punk bend “Krešo i kisele kiše”. Sljedećeg dana, na rasporedu je radionica animiranog filma, ljudski stolni nogomet te NUM hakl tri na tri. U nedjelju, održat će se “Lov na blago” i kino pod zvijezdama. 8. kolovoza, posjetitelji će moći uživati u Mobile photo contestu, natjecanju u fotografiranju mobilnim telefonima. Toga dana, predavanje će održati i Astronomsko društvo Lepoglava. Ljubitelji kvizova doći na svoje u utorak, kada će se održati jedna od najposjećenijih edukativnih aktivnosti festivala, “Quiz night”. U srijedu, svi zainteresirani mogu sudjelovati na dramskoj radionici Kerekesh teatra, čiji će članovi u večernjim satima izvesti svoju predstavu “Očeš nečeš, doktor”. Toga dana održat će se i Kreativni caffe, radionica izrade svijećnjaka i podložaka za čaše.

Escape room

U četvrtak, petak, subotu i nedjelju, na rasporedu je prava atrakcija – escape room. Radi se igri u kojoj dva člana tima ostaju zaključana u prostoriji, te pomoću tragova, pomnim promišljanjem i rješavanjem zagonetki, zajednički pokušaju pronaći izlaz iz sobe. U četvrtak je na rasporedu i predavanje “Nikola Tesla – vizionar i genije”. U petak će se održati NUM nogač tri na tri, a u subotu biciklijada “Po zagorskim bregima”. Publiku će od 20.30 sati zabavljati poznata grupa Aerodrom. Festival završava u nedjelju, 14. kolovoza, kada su na rasporedu sportske igre, putopisno predavanje Pamele Konjevod te stand up čakovečkog komičara Vlatka Štampara. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici festivala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba