Srednja škola Zlatar

Do kraja listopada obnovit će se sportska dvorana

Objavljeno: 13.07.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je Srednju školu Zlatar, gdje je održao radni sastanak na temu obnove tamošnje sportske dvorane. Na sastanku su bili i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, njegova zamjenica Jasenka Auguštan Pentek te ravnateljica Srednje škole Zlatar Zdenka Rogina.

Nekadašnje skladište SKIM-a

Nakon obilaska sportske dvorane, koja je nekad služila kao skladište tvorničkom kompleksu SKIM, Željko Kolar je rekao kako su na sastanku dogovorili da se ide na adaptaciju sportske dvorane, koja se trenutno nalazi u stanju koje nije pogodno za održavanje nastave tjelesnog odgoja.
– Potrebno je izvršiti građevinske i druge radove na preinaci čelične konstrukcije hale i podizanju stropa te gradnji novog krova s adekvatnom toplinskom zaštitom, uz radove na fasadi s novom stolarijom i oblogama, kako bismo podigli razinu energetske učinkovitosti zgrade. Naravno, bit će postavljena i nova sportska podloga, uz adaptaciju sustava grijanja i ventilacije.

Gradit će se nova dvorana

– Bit će to malo veća investicija, ali s obzirom na broj učenika u zlatarskoj Srednjoj školi i činjenicu da je nastavni proces na visokoj razini, što potvrđuju brojni uspjesi učenika na raznim natjecanjima, ova investicija ne može čekati. Adaptacija dvorane mora biti gotova najkasnije do kraja listopada ove godine, nakon čega ćemo u suradnji s Gradomi Srednjom školom Zlatar krenuti u pronalaženje lokacije za izgradnju nove sportske dvorane u Zlataru – rekao je nakon sastanka župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba