Završen Tabor film festival

Grand prix festivala poljskom filmu “Mačkica”

Objavljeno: 11.07.2016. mladenmandic

Na ovogodišnjem Tabor film festivalu koji se od četvrtka do nedjelje održao u Velikom Taboru u Desiniću, prikazano je više od 200 kratkometražnih filmova i nastupilo je 16 izvođača na čak tri stagea.

Međunarodna konkurencija

Glavni dio filmskog programa činila je međunarodna konkurencija u kojoj se prikazalo 26 kratkometražnih filmova, dok je u domaćoj konkurenciji bilo 17 filmova koji su se borili za prestižnu nagradu “Veronikinu lubanju”. Grand prix Tabor film festivala u međunarodnoj konkurenciji dobio je film “Mačkica” poljske redateljice Renate Gasiorowske, dok je u domaćoj konkurenciji nagradu dobio film “Nas dva” Andrije Mardešića. Najbolji eksperimentalni film je francuski “Park” Randa Maroufija, najbolji animirani “Ponos Strathmoora” Enara Baldvina iz SAD-a, najbolji dokumentarac je “Zazivajući te” Ihtakare Hitomi iz Japana, najbolji igrani film je “Dan prije kraja” Lav Diaz iz Filipina, nagradu publike osvojio je engleski igrani film “Ljubav je slijepa” redatelja Dana Hodgsona, a posebnu pohvalu dobio je film “Petrova šuma” Martine Meštrović.

Glazbeni program

Festival je u četvrtak otvorio Kries, ethno alternativci predvođeni Mojmirom Novakovićem, a njima su se pridružili Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist. U petak je bio veliki povratak Darka Rundeka u Hrvatsko zagorje i to nakon punih 36 godina uz njegov Cargo Trio, a večer su upotpunili ska rockeri Radio Aktiv i zagrebački FOR. U subotu je nastupila beogradska rock grupu Repetitor te ABOP, a u nedjelju Kultur Shock, Naxatras te Rolin Humesi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba