Ivan Petrišić iz Klanjca:

Nisam bio u Francuskoj, na facebooku sam se samo zafrkavao, no vidim da sam napravio nešto strašno

Objavljeno: 18.06.2016. mladenmandic

 

Među hrvatskim “navijačima” koji su sinoć bacili nekoliko bengalki i međusobno se tukli, ali i ozlijedili redara topovskim udarom, na stadionu u Saint – Étienneu, na društvenim mrežama spominje se i ime jednog Zagorca – 30-godišnjeg Ivana Petrišića iz Klanjca, 30-godišnjeg vlasnika Vulkanizerske radnje Petrišić iz poznate klanječke obitelji zagorskih vinara. No, on kaže kako ima barem stotinjak svjedoka, koji mogu posvjedočiti kako uopće nije bio u Francuskoj, već je utakmicu u društvu svojih prijatelja gledao u klanječkom Caffe baru „Bull“ u Mihanović Dolu kraj Klanjca.

Utakmicu gledao u kafiću

– Cijeli dan radio sam u svojoj vulkanizerskoj radnji u Klanjcu i navečer sam u društvu obitelji i prijatelja otišao gledati utakmicu u Bull. Ujutro sam uredno otišao na posao. Da sam kojim slučajem bio u Francuskoj sasvim sigurno sada ne bi bio ovdje u svojoj Vulkanizerskoj radnji – rekao nam je Ivan Petrišić.
Objasnio nam je i kako se našao na “crnoj listi”.
– Do svega ovoga došlo je iz čiste zezancije i zafrkancije na facebooku. Sve ono što sam napisao, mada sada kada se sve ovo dogodilo, izgleda kao nešto zaista stvarno, sam izmislio, posebice da su bengalke skrivene na stadionu i iza kojih sjedala se kriju. Sve je to plod samo moje mašte, a ne nikakvih stvarnih saznanja kako su i jesu li uopće unesene. Nisam ni u snu zamišljao koliko bi me ta zafrkancija mogla skupo stajati, jer sam danas ujutro zatrpan pozivima i čuđenjima prijatelja kako se moje ime uopće našlo na tom popisu i koji ne mogu zamisliti da bi ja bio neki ekstremist koji bi mogao ovako nauditi nogometnoj reprezentaciji. Tek sada vidim da sam napravio nešto strašno. I ovim putem javno se ispričavam svima koje sam svojom zafrkancijom možda povrijedio, a posebice članovima svoje obitelji. Sada sam potpuno svjestan da je to bila užasna zafrkancija i da sam svojim činom ukaljao i svoje ime i ime svoje obitelji, ali što je tu je. Iz ove kože sada više ne mogu pobjeći. Da sam imao bilo kakve zle namjere, to sigurno ne bih objavljivao na facebooku – rekao nam je Ivan Petrišić, zamolivši da tekst što prije objavimo kako bi ga mogao podijeliti svojim prijateljima koji ga iz minute u minute zovu, a kojima ne može pojedinačno objašnjavati što se zapravo dogodilo.

Sam pozvao policiju

Na upit je li ga već kontaktirala i policija, rekao nam je da je on sam ujutro, vidjevši što je svojom zafrkancijom napravio, zvao njih te ih pozvao da istraže cijeli slučaj kako bi se maknula ljaga i s njega i članova njegove obitelji. Rekao je da će tužiti i sve medije koji ga sada javno linčuju i prozivaju, a da prethodno nisu saslušali i njegovu stranu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba