Željko Joksimović

Jedna od najvećih balkanskih zvijezda priprema koncertni spektakl za svoje zagorske fanove

Objavljeno: 07.06.2016. Jelena Jazbec

Jedna od najvećih balkanskih zvijezda današnjice, Željko Joksimović, 20. kolovoza u Svetom Križu Začretju koncertnim spektaklom u organizaciji “Famous bara” otvorit će ovogodišnji Tjedan zabave, kulture i športa.

Fanovi iz Zagorja moći će uživati u poznatim hitovima svojeg idola, poput “Ljubavi”, “Lane moje”, “Drska ženo plava” i “Nije ljubav stvar”, u velikom šatoru sportsko – rekreativnog centra “Jedinstvo”.

Prvih tisuću ulaznica mogu se, od 1. lipnja, kupiti u pretprodaji, po cijeni od 80 kuna, dok je cijena ulaznica za VIP prostor 120 kuna. Organizatori su već najavili kako je broj ulaznica ograničen.

Nastupi na Eurosongu

Željko Joksimović rođen je 1972. godine u Beogradu. Svoju profesionalnu glazbenu karijeru započeo je s pet godina, a već s dvanaest godina postao je pobjednik prestižnog glazbenog festivala u Parizu. Iako se njegova karijera odmalena kretala uzlaznom putanjom, prekretnica se dogodila 2000. godine, kada je izdao svoj prvi album za produkcijsku kuću “City Records”, pod nazivom “Vreteno”. Taj je album ubrzo proglašen najprodavanijim izdanjem “City Recordsa” u 2000. godini, a Joksimović se profilirao kao vrhunski pjevač srpske pop glazbe, u čijem je vrhu ostao do danas.

Njegovu karijeru uvelike je obilježio i Eurosong. 2004. godine sa skladbom “Lane moje” osvojio je drugo mjesto na tom prestižnom natjecanju u Istanbulu, na kojem je proglašen i najboljim skladateljem. Taj uspjeh promijenio je tijek njegove karijere i dao poseban pečat njegovom glazbenom opusu i skladbama koje su nastale kasnije. 2004. godine, osnovao je vlastitu producentsku kuću “Minacord”, a cilj mu je pretvoriti je u najznačajniju producentsku kuću u regiji. 2005. godine ostvario je uspješnu suradnju s australskom pjevačicom Tamee Harrison, pa je njihov duet pod nazivom “I live my life for you” zabilježio veliki uspjeh diljem Europe.

Istoimeni album koji je izašao 2005. godine, ostvario je prodaju od preko 500 tisuća primjeraka. Sljedeće godine, ponovio je uspjeh na Eurosongu, kada je njegova skladba za grupu Hari Mata Hari, “Lejla”, osvojila treće mjesto, a Joksimoviću je ponovno pripala titula najboljeg skladatelja. Srbiju je uspješno predstavio i 2012. godine, kada je, ovog puta u ulozi pjevača, s pjesmom “Nije ljubav stvar”, također osvojio treće mjesto.

Koncert u Dubaiju

Joksimović nastupa diljem regije, a njegove koncertu posjećuju deseci tisuća ljudi. Tijekom ljeta, osim u Začretju, nastupit će u Crnoj Gori, Srbiji, na hrvatskoj obali te u Bosni i Hercegovini, a prošle godine održao je i spektakularni koncert u Dubaiju. U prosincu 2015. okupio je 20 tisuća ljudi u Areni u Beogradu, a taj je uspjeh ponovio i dva mjeseca kasnije, kada se i u Areni Zagreb okupilo 20 tisuća njegovih fanova.
Svoju suprugu, televizijsku voditeljicu Jovanu Janković, upoznao je 2008. godine, tijekom priprema za Eurosong u Srbiji, na kojem su Željko i Jovana bili voditeljski par. Brak su sklopili na Maldivima 2012. godine, a 2014. godine dobili su sina Kostu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba