Fiilmski festival

Pobjednik ovogodišnjeg Kikija je njemački animirani film Dar

Objavljeno: 29.04.2016. mladenmandic

U Multimedijalnom centru u Zaboku održano je proglašenje pobjednika petog “Kiki međunarodnog festivala” dječjeg filma. Kratkometražni animirani film Dar (The Present) je ovogodišnji pobjednik. Ovaj njemački film, autora Jacoba Freya govori o dječaku kojeg njegov novi pas potakne na ponovno uživanje u životu.

Dječji žiri

Pobjednika festivala proglasio je dječji žiri u sastavu Nika Augustinović, Antonio Tramišak i Ana Potočki koji su odlučili i o dodjeli posebnih pohvala filmovima. Zagorska zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek se prije proglašenja pobjednika obratila okupljenima i zahvalila organizatorima.
– Građanska organizacija za kulturu i Društvo “Naša djeca” Zabok već petu godinu organizira ovaj dječji festival koji je jedinstven u Krapinsko – zagorskoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj. Svake godine više filmova, više škola i više posjetitelja, pokazuju kvalitetu Kikija koji još uvijek raste. Četrdesetak projekcija u kombinaciji s brojnim sudionicama i drugim edukativnim sadržajima našoj su djeci pružile mogućnosti koje su oni s veseljem iskoristili – poručila je zamjenica župana Jasna Petek i istaknula da će Krapinsko – zagorska županije i dalje podržavati ovaj Festival.

Pet programa

Filmski program sastojao se od pet programa u konkurenciji, u kojima se prikazalo preko 40 filmova iz 25 zemalja širom svijeta. Nakon projekcija, vođeni su razgovori s djecom koja su komentirala svoje viđenje filmova, a ovogodišnju ulogu moderatora i animatora imao je Anđelo Jurkas, novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj.
Posjetitelji su mogli pogledati i filmove iz Belgije, zemlje partnera ovogodišnjeg Kikija, prestižne umjetničke organizacija Camere-etc iz Liegea, koja se bavi produkcijom dječjih filmova i radionicama animacije za djecu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba