Dan općine Stubičke Toplice

S više novca pratit će se projekti koji će se realizirati u Stubakima

Objavljeno: 28.04.2016. mladenmandic

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Hotelu Matija Gubec, Dan općine proslavile su i Stubičke Toplice. Načelnik Vladimir Bosnar govorio je o komunalnim akcijama koje su proveli u zadnjih godinu dana , spomenuo važnije manifestacije održane na području Općine te je istaknuo važnu ulogu udruga, Osnovne škole i Dječjeg vrtića koji djeluju na području Općine.

Prijateljska udruga

Čestitke uz Dan općine slavljenicima su uputili predstavnici prijateljske udruge “Servir la paix” – Služiti miru, a ispred susjednih gradova i općina, gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić. Zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, istaknula je da Stubičke Toplice obiluju prirodnim ljepotama, što žitelji te općine itekako znaju cijeniti i čuvati. –
– Mještanke i mještani Stubičkih Toplica izuzetno su odgovorni u čuvanju prirode i čine sve da prezentiraju užoj i široj okolini sve one ljepote koje imaju, a koje počivaju na korijenima tradicije. Stubičke Toplice poznate su i kao zdravstveni centar, prije svega zahvaljujući Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, koja je vrlo rano prepoznala svoju priliku na tržištu. Županija kao osnivač Specijalne bolnice nalazi se u ulozi aktivnog dionika, koji je podržao tu inicijativu, jer otvaranjem tržištu, Bolnica je otvorila nove mogućnosti za popunjavanje kapaciteta – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Perjanica turizma

Prisutne je pozdravila i pomoćnica ministra turizma Martina Jantol koja je naglasila kako je općina u kojoj i sama živi, perjanica kontinentalnog turizma. Izrazila je nadu kako će ubuduće više novca pratiti projekte koji se namjeravaju realizirati u Stubakima, te je ponudila svoju pomoć. Apelirala je na prisutne da potiču mlade na školovanje za strukovna zanimanja kojih nedostaje, poput konobara, kuhara, sobarica i slično. Uz Dan općine podijeljena su i prigodna općinska priznanja zaslužnima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba