Županijsko vijeće za prevenciju

“Jedan od glavnih ciljeva policije je smanjenje broja krađa”

Objavljeno: 21.04.2016. mladenmandic

Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko – zagorske županija održalo je svoju drugu sjednicu. Predsjednica Vijeća i zamjenica župana Jasna Petek na sjednici je iznijela predloženi pregled aktivnosti u koje se Vijeće planira aktivno uključiti u 2016. godini. U raspravi su spomenute i brojne druge preventivne aktivnosti kojima Vijeće pruža podršku, mada se u njih zbog velikog broja neće moći uključiti u mjeri u kojoj bi željeli.

Glavni inspektor za suzbijanje kriminaliteta i prevenciju PU krapinsko – zagorske Željko Lež članove Vijeća za prevenciju upoznao je s detaljima o stanju sigurnosti na području Županije tijekom 2015. i u prvom kvartalu 2016. godine. Kao pohvalno je istaknuto smanjene broja prekršaja, dok se kao jedan od glavnih ciljeva policijske uprave navodi smanjenje broja teških krađa i krađa.

Vijeće je informirano i o nastojanjima za širenje vijeća za prevenciju na lokalnu razinu, a koje u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom poduzimaju načelnici zagorskih policijskih postaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba