Svečanih deset dana

Svoj dan slave Županija, Grad Zlatar i još pet zagorskih općina

Objavljeno: 20.04.2016. mladenmandic

Uz Jurjevo, u petak će svoj Dan proslaviti i Krapinsko – zagorska županija. Ove godine središnja proslava održat će se u Klanjcu. U 11.30 sati održat će se sveta misa u klanječkoj Župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. U 12.30 sati u Velikoj klanječkoj gradskoj dvorani održat će se svečana sjednica Županijske skupštine, a u 14 sati bit će svečano polaganje vijenca kod spomenika hrvatskoj himni Lijepoj našoj u Zelenjaku.


Ovog vikenda počinje i obilježavanje Dana grada Zlatara

Predstavljanje literarnih radova, izbor najčitatelja i izložba fotograFija i skulptura

Program obilježavanja Grada Zlatara koji se obilježava iduće srijede 27. travnja, na dan kad je konstituiran Grad Zlatar u neovisnoj Hrvatskoj započet će ovog petka u 18 sati u zlatarskoj Gradskoj knjižnici predstavljanjem literarnih radova učenika zlatarske Srednje škole uz nastup Djevojačkog zbora. Uz “Noć knjige” održat će se i izbor najčitatelja i najčitateljica u prošloj godini te izložba fotografija Petre Sokolić. U 20 sati u Galeriji izvorne umjetnosti bit će otvorenje skulptura iz fundusa Galerije.
U nedjelju u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, uz Dan grada održat će se Sveta misa, a program se nastavlja i u ponedjeljak u 15 sati u Gradskoj knjižnici predstavljanjem slikovnice “Legenda o črnom kipu” Anite Klemar i Ane Kaić, a nakon toga u 18.30 sati također u Gradskoj knjižnici održat će književna večer “Zavičajni pogledi”. Organizator književnog druženja je Udruga “Miljenko Mlakar.


Dan općine Desinić

Gosti iz Češke moći će degustirati vino, puštati lampione, pogledati turnir u hokeju na travi i probati kotlovinu

Općina Desinić priprema bogat program povodom Dana Općine, Dana župe sv. Jurja i Dana Osnovne škole Đure Prejca. U petak dolaze gosti iz pobratimljenog češkog grada Holešova. U 14 sati u Dvoru Veliki Tabor održat će se ocjenjivanje vina udruge vinara i podrumara “Desinićki barilček”. Nakon nastupa desinićkih udruga u 18 sati, u 18 i 45 održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, također u Dvoru Veliki Tabor, ispod kojeg će se u 20 i 30 sati paliti tradicionalni “Jurjevski krijes” i puštati lampioni.

Subotnje prijepodne obilježit će treći tradicionalni i prvi međunarodni Jurjevski turnir Hokej kluba Desinić. Svečano misno slavlje je u 11 sati, a u 12.30 na Trgu svetog Jurja održat će se Smotra mažoretkinja iz Holešova i Desinića. U 20 sati započinje zabavni program uz nastup domaćeg sastava “Optimisti”.  U nedjelju će se održati nastavak hokejskog turnira, a trodnevna proslava završava kotlovinijadom u Vinotočju Hajduk, koja počinje u 15 sati. (jj)


Dan općine Gornja Stubica

Jurjevski koncert, krijes i bogat zabavni program

U Gornjoj Stubici će se u petak u 16 sati održati svečana sjednica Općinskog vijeća. Po završetku svete mise u župnoj crkvi sv. Jurja u 19 sati, u 20 sati održat će se Jurjevski koncert. U 21 sat palit će se tradicionalni krijes, a potom slijedi zabavni program kod Gupčeve lipe, uz nastup gornjostubičkih mužikaša.
U subotu, slavit će se svete mise u 11 i 19 sati, a u kulturno-zabavnom dijelu programa u 20 sati kod Gupčeve lipe nastupit će KUD “Oporovec”, KUD “Beletinec”, Puhački orkestri iz Donje i Gornje Stubice, ŽVG “Kajda” i glazbena grupa “Holliday”.
Program će završiti u nedjelju, nastupom dječjih folklornih sekcija KUD-ova kod Gupčeve lipe, s početkom u 18 sati. (jj)


Dan općine slavi se i u Đurmancu

U trodnevnom programu nastupaju Gazde, Carevi, Navihanke i Bumerang

Uz Dan općine Đurmanec, program obilježavanja započet će već u četvrtak u 17 sati u restoranu “Kod Žarka” u Podbrezovici ocjenjivanjem vina vinara iz đurmanskog kraja. Program se nastavlja u petak u 8.30 sati paljenjem svijeća za poginule branitelje na mjesnom groblju, a potom u 9.30 satu uslijedit će Dan otvorenih vrata općine Đurmanec. Od 10 sati bit će priredba učenika Osnovne škole, a od 10 do 15.45 sati održat će se i slikarska radionica “Đurmanec u srcu”.
Uz pucnjeve kuburaša u 16 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, od 17.30 sati održat će se malonogometni kup općina, a od 20 sati slijedi koncert grupa Gazda i Carevi.
Program se nastavlja u subotu od 9 sati Danom otvorenih vrata Udruge Osit. U 10 sati predstavit će se Limena glazba “Špoljari”, a u 11 sati služit će se sveta misa u crkvi sv. Jurja. Od 13 sati započet će sportski dan u nogometu, kartanju bele i kuhanju kotlovine, a od 16 sati svoje će proizvode prezentirati udruge i OPG-ovi. U 18 sati nastupaju KUD Đurmanec i gosti, a od 20 sati slovenske Navihanke i grupa Bumerang.
Program se nastavlja i u nedjelju natjecanjem u gađanju glinenih golubova na streljani u Đurmancu.


Počeo i program obilježavanja Dan općine Stubičke Toplice

Ovog vikenda Taekwondo turnir, Stolnoteniski kup i Brdska auto utrka

Uz 27. travnja, Dan općine Stubičke Toplice, dvotjedni program započeo je već u nedjelju, Osmim kupom općine Stubičke Toplice u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji Sportsko – ribolovnog društva “Stubaki” na športsko – rekreacijskom jezeru “Jarki”
Program se nastavlja ove subote Taekwondo turnirom Stubičke Toplice u hotelu Matija Gubec u organizaciji Taekwondo kluba “Kapelščak”. U nedjelju održat će se Sedmi stolnoteniski Kup Stubaki u dvorani Osnovne škole Oroslavje, a u organizaciji Auto kluba „INA Delta“ Zagreb, Krapinsko – zagorske županije i Općine Stubičke Toplice i brdska auto utrka 23. nagrada Stubičkih Toplica Pila – Sljemenska cesta. Bogat program nastavlja se i idućeg vikenda.


Od danas do ponedjeljka, Dan općine slavi i Hum na Sutli

Tjedan pun zajedničkih druženja, kulturnih događanja, zabave i sporta

Ovih dana Dan općine slave i mještani Huma na Sutli. Danas će se održati Dan otvorenih vrata u OŠ Viktora Kovačića.
Program se nastavlja u četvrtak od 16 do 18 sati Danom otvorenih vrata vrtića Balončica. U 18 sati u Narodnoj knjižnici u Humu na Sutli održat će se dodjela književne nagrade Rikarda Jorgovanića.
Program se nastavlja u petak u 10 sati u Lastinama polaganjem vijenca na spomen obilježju hrvatskim braniteljima kod crkve Sv. Ivana i svetom misom zahvalnicom. U 16 sati uz nastup Limene glazbe Vetropack Straža i humskih kuburaša, u općinskim prostorijama održat će se i svečana sjednica humskog Općinskog vijeća uz podjelu općinskih nagrada i priznanja te prigodni kulturno – umjetnički program.
Subota, nedjelja i ponedjeljak rezevirani su za nogometne utakmice pionira, juniora i veterana, održat će se i šahovski turnir na Lovačkom domu Videž i ribičko natjecanje na ribnjaku Drajža. U nedjelju od 9 do 13 sati održat će se i Dan otvorenih vrata Lovačke udruge “Srndać” u Lovačkom domu na Videžu.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba