Pogodnost za sve prijavljene na HZZ-u

Ako u inozemstvu pronađete posao, država vam je dužna isplatiti 2.500 kuna

Objavljeno: 04.01.2016. zagorjeinternational

Dok javnost još spekulira koliko se točno građana iselilo iz Hrvatske u posljednjih nekoliko godina, pa se spominju vrtoglave brojke od 100 tisuća onih koji su trbuhom za kruhom u posljednje četiri godine otišli u zemlje Europske unije i dalje, samo su malobrojnima poznata njihova financijska prava koja su mogli ostvariti ako su bili u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći te naknadi putnih i selidbenih troškova. Ovo pravo mogu ostvariti i oni koji posao nalaze u Hrvatskoj, ako im je novo radno mjesto udaljeno više od 80 kilometara od mjesta boravišta.

“Propisano je da nezaposlena osoba kojoj Zavod nije u mogućnosti osigurati zaposlenje u mjestu prebivališta, a koja sama ili posredovanjem Zavoda nađe zaposlenje u drugom mjestu, ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć te na naknadu putnih i selidbenih troškova za sebe, bračnog druga, odnosno izvanbračnog druga i djecu, od mjesta prebivališta do mjesta zaposlenja. Uvjeti za korištenje prava na jednokratnu novčanu pomoć i na naknadu putnih i selidbenih troškova utvrđeni su Odlukom o jednokratnoj novčanoj pomoći i naknadi putnih i selidbenih troškova”, pojašnjavaju u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Više na Poslovni.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba