Velika lijeva koalicija u Krapini

Davor Bernardić: Kad dolaziš u Zagorje, imaš dojam da je glavni grad Zabok, a ne Krapina. Pavić ima snagu i viziju to promijeniti i dovesti Krapinu gdje joj je mjesto

Objavljeno: 12.04.2017. Alen Brodar

U Krapini su sporazum o koaliciji i zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore potpisali SDP, HNS, Laburisti, Reformisti i HSU, predstavljajući ujedno i Željka Pavića (SDP), dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća, za gradonačelnika Krapine te Alena Spiegla (Laburisti) i Romea Vincelja (HNS) za njegove zamjenike. Službeni slogan je “Željku glas, jer on radi za nas”.
– Vjerujem u ovu simbiozu i Krapinčani neće pogriješiti ako daju glas ovoj koaliciji u kojoj su ljudi sa zavidnim karijerama i izaberu Željka Pavića za svog gradonačelnika odmah u prvom krugu – rekao je predsjednik SDP-a KZŽ i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, na kojeg su se nadovezali predsjednik HSU-a Josip Kovačić i predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada KZŽ Tomislav Končevski, rekavši da vjeruju u pobjedu u prvom krugu jer tako široka lijeva koalicija konačno ima samo jednog kandidata za gradonačelnika.

Komunalna vlast

Predsjednik krapinskih Reformista Zoran Čavužić, koji je također jedan od potpisnika Sporazuma, nadodao je da Krapina ne može biti grad koji s takvim proračunom, koji nije mali, radi samo komunalne projekte.
– Bilo je dosta isključivo komunalne vlasti, ne možemo se zadovoljiti samo asfaltiranjima i izgradnjom komunalne infrastrukture, a takvi se projekti podrazumijevaju sami po sebi. Krapina zaslužuje više – rekao je Čavužić.
Ipak, SDP-ov kandidat za gradonačelnika dao je naglasak upravo na komunalne projekte.
– Mi smo sa svojim programom, koji smo predstavili još 2013. godine, definirali odrednice koje ćemo slijediti i kroz sljedeće razdoblje. Prema tom programu Krapina se razvila, riješena je podzemna infrastruktura u centru, uređen je Stari grad, dio oko Trga Ljudevita Gaja je uređen maksimalno koliko se zasad moglo. Učenicima smo osigurali besplatne udžbenike, za studente je povećan broj gradskih stipendija, a pokazali smo dobru volju i prema umirovljenicima. Za naredno razdoblje ostali su nam projekti koje nažalost nismo mogli napraviti jer nisu vezani samo za gradski proračun – kružni tok u Velikoj Vesi, željeznički prijelaz kod Hušnjakovog, cesta od Žutnice prema Jesenju i spojna cesta Žutnica – Podgora. No, projektna dokumentacija je kompletno spremna, na nekim mjestima počeo je već i otkup zemljišta i to će biti gotovo u narednih godinu – dvije. Pokrenut je i projekt obilaznice oko Krapine od Bobovja prema Tkalcima, koji je u projektiranju, a moramo se razvijati i u smjeru turizma. Potencijalni investitor u hotel u Krapini je pronađen, razgovarano je i s jednim poduzećem koje bi dalo prostor, ali kada ćemo imati točne detalje i potvrdu investitora da je spreman uložiti u taj objekt, onda ćemo s time izaći i van – najavio je Željko Pavić.
Njegov imenjak, župan Kolar, rekao je da potpisnici koalicije imaju zajedničku viziju razvoja Krapine.

“Važno je zvati se Željko”

– Dosad smo u Krapini imali zakonodavnu, ali cilj je imati i izvršnu i zakonodavnu vlast, kako bi se gradu omogućio još veći iskorak. Krapina je velika kockica u mozaiku, koja mora dati doprinos u ukupnom razvoju Krapinsko – zagorske županije, a vjerujem da ćemo Željko i ja, a važno je zvati se Željko, to i ostvariti, za početak, pobjedama u prvom krugu – rekao je Kolar.
Podršku koaliciji došli su dati i potpredsjednica Hrvatskih laburista – Stranke rada Snježana Kirinić te predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
– Željko Pavić je vrhunski stručnjak s impresivnom karijerom i kao takav odgojio je i generacije mladih Krapinčana. On je čovjek sa srcem, vizijom i voljom da Krapinu stavi tamo gdje joj je mjesto. Naime, sada kad dolaziš u Zagorje, po stupnju razvoja i projektima, pomisliš da je Zabok glavni grad Zagorja. Željko ima snage to promijeniti i učiniti Krapinu glavnim gradom Zagorja u punom smislu – zaključio je Bernardić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba