Ministarstvo financija iznijelo podatke o lokalnim proračunima

Prema troškovima reprezentacije, zlatarski gradonačelnik je najštedljiviji u Hrvatskoj

Objavljeno: 12.02.2016. mladenmandic

 

Prema podacima Ministarstva financija o ostvarenim lokalnim proračunima, zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak s indeksom od 2,33, najmanje od lokalnih čelnika u Hrvatskoj troši na reprezentaciju. Građani su uvijek osjetljivi na reprezentacijske troškove njihovih lokalnih čelnika, no Majdak je u trenutku kad je zlatarski proračun, prije nego što je postao gradonačelnik, bio u bankrotu, pokazao da se novcem poreznih obveznika može raspolagati s minimumom troškova. Posebice na stvari koje baš i nisu omiljene među građanstvom.

Skroman proračun

Specijalizirani indeks portala gradonačelnik.hr je pokazao da Majdak ima najmanje reprezentacijske troškove po glavi stanovnika, iako je prvi čovjek relativno malog grada s izrazito skromnim proračunom.
Na nacionalnoj ljestvici drugo mjesto zauzima gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček s indeksom 2,56, koja je ujedno i najskromnija gradonačelnica jednog velikog grada s više od 35.000 stanovnika, na trećem je mjestu nacionalne ljestvice gradonačelnik Donjeg Miholjca Zoran Kovač, četvrti je prvi čovjek grada Kaštela Ivan Udovičić, dok peto mjesto zauzima gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.
Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa zauzima peto mjesto u kategoriji najskromnijih gradonačelnika manjih hrvatskih gradova do deset tisuća stanovnika s indeksom 5,22, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na trećem mjestu u kategoriji velikih gradova s indeksom od 3,45, što posebno i ne začuđuje s obzirom na veliki broj stanovnika u Zagrebu.

Situacija to zahtjevala

Zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak na podatak kako je, barem po troškovima reprezentacije, postao najštedljiviji i najskromniji gradonačelnik u Hrvatskoj, rekao nam je kako nije ni znao da se takva tablica uopće radi.
– Zlatar je prije mog dolaska na čelo Grada bio u velikim financijskim problemima i pred bankrotom, a ja sam ih samo htio što više dovesti u normalu. Naravno, u svemu tome među prvim troškovima za rezanje bila je i reprezentacija koju smo zaista sveli na minimum. Radio sam samo ono što je trenutna situacija od mene zahtijevala – rekao nam je zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba